Hogyan válassz?

Hogyan válassz elektromos kerékpárt?

Mi is az az elektromos kerékpár?

Kedves Olvasó!

Bevezetésképpen szeretnék rávilágítani, hogy milyen két, jól elkülöníthető csoportba sorolhatjuk az elektromos kerékpárokat.

  1. Rehabilitációs vagy egészségügyi célú elektromos kerékpárok

Az ilyen kategóriás kerékpár semmilyen mozgást nem igényel a felhasználótól. Ez a „húzom a gázt, és megy” kategória. Sokan a betegségük miatt vagy a koruknál fogva nehezen mozognak, esetleg nincs jogosítványuk, de szeretnének eljutni egyik helyről a másikra és keresik a megoldást a problémájukra. Ez a kategória nekik készül. Úgy gondolom, hogy itt van még mit fejlődni, hiszen kár elhitetni az emberekkel, hogy van megbízható eszköz, 200.000 Forint körüli áron. Ráadásul ezek a kerékpárok nehezek is, átlagban 35 kg súlyúak, és sok esetben például egy hátsó gumi cseréje, szervizelése legalább 1 óra, ami otthon szinte esélytelen. Rémálom a szerelőknek és a felhasználóknak is. Persze ezekből az 1. kategóriás kerékpárokból is van komoly kerékpár, csak más áron. Erről nem is írnék többet, mert nem egészségügyi intézmény vagyunk, de mivel megtalálnak bennünket az idős emberek ezekkel a gépekkel, ezért tudjuk, hogy mit ne tartsunk, hiszen hiteltelenné válnánk.

  1. Elektromos rásegítésű kerékpárok

Ez a kategória „pedelec” néven is ismert. Ez az a kategória, amelyet előnyben részesít a Superior és a Rock Machine, más nagynevű gyártókkal együtt. Alapvetően a kerékpár, mint eszköz, mozgásra van kitalálva. Ha mi mozgunk, akkor a kerék is halad. Tudjuk, értjük, egyszerű mint a faék.

Mi van akkor, hogyha az elektromos rásegítést a (láb)mozgás kiegészítésére, és nem a megszüntetésére használjuk, illetve ezzel növeljük akár az önbizalmunkat, megalapozzuk a jókedvünket, felmegyünk oda ahova eddig nem?

A válasz, hogy lesz egy jó napunk és élmény lesz az egész bringázás. Erre jók ezek a kerékpárok.

Az elektromos kerékpárok végsebessége

A Rock Machine és Superior gyártók törekedtek arra, hogy az elektromos rásegítő rendszerek csak 25 km/h sebességig segítsék a haladást és ne haladják meg a jogszabályban előírt paramétereket. Az elektromos kerékpárok így kerékpárnak minősülnek és nem segédmotoros járműnek, ezért nem kell hozzájuk jogosítvány és motoros bukósisak!

Elektromos motorok

Az elektromos kerékpárok összesen 6 motorral vannak szerelve. Két féle DAPU és négy féle Shimano STePS biztosítja a biciklik hajtását.

Hogyan válassz elektromos kerépárt?

A kérdésre a válaszokat kategóriánként gyűjtöttem össze neked, hogy könnyebb legyen meghoznod a döntést, akár üzletünkben, akár a webshopunkban szeretnél kerékpárt választani.

Dancs Sándor

Dancs Sándor

Dancs Sándor vagyok, a Star Bike kerékpárüzlet és szerviz alapítója, tulajdonosa és szervizért felelős szakembere. Elsődleges célom, hogy támogassam, segítsem és szolgáljam az embereket tudásomnak és lehetőségeimnek megfelelően.

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük